“Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” je projekt kojim se djecu želi potaknuti da više čitaju i kojim se kod njih želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju. Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!” i traje od 06. do 20. veljače.
 
 
Narodna knjižnica i čitaonica Tisno obilježava ovaj dan organizirajući akciju čitanja i prikupljanja slikovnica pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” na Dječjem odjelu Knjižnice. Prikupljene knjige i slikovnice  proslijedit ćemo potrebitima – dječjim odjelima bolnica u svrhu humanizacije hospitalizacije djece, domovima za djecu, dječjem SOS selu ili nekoj dobrotvornoj organizaciji.
 
Od 14. do 20.  veljače knjižničarke i volonteri čitat će djeci u Knjižnici, u vrtićima, Muzeju betinske drvene brodogradnje, u Baganelovici u Jezerima, u školi…
 
Međunarodni dan darivanja knjiga, koji se obilježava 14. veljače, volonterski je projekt kojim se djecu želi potaknuti da više čitaju i kojim se kod njih želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati.
Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjiga ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače djeci daruju knjigu ili slikovnicu.
 
•U Hrvatskoj oko 1 700 jednogodišnjaka te oko 800 trogodišnjaka nema niti jednu slikovnicu.
(UNICEF-ovo anketno istraživanje provela agencija Ipsos Puls 2012. godine; u istraživanju sudjelovao 1621 roditelj)
 
 
 Kako pojedinci mogu sudjelovati u obilježavanju Međunarodnoga dana darivanja knjiga
 
1. Budući da je cilj akcije širiti zanimanje za čitanje i potaknuti odrasle i djecu da više čitaju prijavite se kao volonter i čitajte s nama!
2. Darujte knjigu ili slikovnicu malenom prijatelju ili rođaku.
3. Ostavite knjigu ili slikovnicu u nekom javnom prostoru u kojemu se okupljaju djeca.
 

Godina citanja uspravno

Radno vrijeme

Ponedjeljak, utorak i petak
08,00-14,00 sati
 
 
Srijeda i četvrtak
14,00-20,00 sati
 
 
Subota
08,00-12,00 sati