I četvrta godina rada Narodne knjižnice i čitaonice Tisno je na izmaku. Bila je ovo uspješna poslovna godina, moglo bi se reći i više jer je Knjižnica nakon Kulturnog pastoralnog Centra Baganelovica proširila svoje djelovanje i u Prezentacijskom i informacijskom Centru Betina, koji je u kratko vrijeme pokazao veliki potencijal i koji će sigurno u svom budućem radu biti jedna od okosnica kulturno-turističke ponude u Općini Tisno. 
 
 
 
 
 
Uz naše klasične programe, na sve 3 lokacije, organizirali smo predstave, razne radionice za građane svih uzrasta, večeri poezije, kvizove, društvene igre, književne večeri, putopisna predavanja, sudjelovali u kreiranju i organiziranju brojnih kulturno – društvenih događaja u Općini Tisno, obilježavali smo na kreativan način međunarodni važne datume, projicirali filmove, održavali edukacije engleskog jezika za djecu i informatičke edukacije za odrasle, likovne i umjetničke izložbe, čitali smo u školama, vrtićima i Domu za starije osobe kako u našoj Općini Tisno tako i u mjestima naše županije, nastavili smo sa projektom pokretne knjižnice „Knjižnice u Dubravi“, organizirali smo koncerte , predstavljanja knjiga i projekte edukcije u suradnji s drugim institucijama i tvrtkama na području Općine Tisno, sudjelovali smo u međunarodnim projektima kako u našoj Općini tako i u Europi, pisali razne projekte od kojih su neki uspješno realizirani a proslavili smo i 4. rođendan knjižnice.
Ovim putem želimo zahvaliti : Općini Tisno, svim institucijama na području Općine Tisno a i šire, svim poslovnim partnerima, klijentima i suradnicima, našim volonterima i istaknutim pojedincima na ukazanom povjerenju i suradnji tijekom ove uspješne 2018. godine. Zajedno smo realizirali brojne uspješne projekte, a najveća zahvala i potvrda našeg kvalitetnog rada je Vaše kontinuirano povjerenje, preporuke i brojni projekti koje smo zajedno proveli i koje ćemo u budućnosti provesti. 
U ovu novu godinu poslovanja ulazimo s još većim poslovnim izazovima i planovima i nadamo se da ćemo nastaviti dosadašnju uspješnu suradnju, ali se veselimo i novim poslovni prilikama, koje su već pred nama.
Temelj svakog uspjeha su znanje, kvaliteta, povjerenje i obostrana podrška, a naše poslovanje ćemo i u novoj 2019. nastaviti razvijati i još snažnije graditi.
Veselimo se novim izazovima i poslovnim suradnjama, a najviše se veselimo suradnji s Vama djeco, mladi i odrasli, koji ste učinili iznimnu ovu 2018.g.!
Želimo Vam uspješnu i sretnu 2019. g.!
Vaša Narodna knjižnica i čitaonica Tisno
Kulturno-Pastoralni Centar Baganelovica
Prezentacijski i informacijski Centar Betina 
 
Video Naša 2018.

Radno vrijeme

Ponedjeljak, utorak i petak
08,00-14,00 sati
 
 
Srijeda i četvrtak
14,00-20,00 sati
 
 
Subota
08,00-12,00 sati