Rujan na otoku Murteru ponovno je u znaku filmskog spektakla – danas (srijeda, 4. rujna) prvi je dan drugog Betina Film Festivala.
 
 
 
 
 
 
 
Lanjsko premijerno izdanje polučilo je iznenađujući uspjeh, koji je skupini mladih entuzijasta i filmskih znalaca predvođenih Betinjaninom Franom Bilićem dao vjetar u leđa i osigurao još širu potporu za nastavak betinske filmske priče. 
Međunarodni Betina Film Festival kroz pet dana, od 04. do 08. rujna u Betinu donosi dnevne i večernje projekcije filmova, predavanja filmskih stručnjaka te filmske radionice za djecu i mlade.
Na glavnom filmskom programu, prikazat će se više od 70 igranih, dokumentarnih i animiranih kratkih filmova raznolikih žanrova. Osim u kratkometražnim, posjetitelji festivala će moći uživati i u BAFF Domaćici, odnosno projekcijama srednjometražnih i dugometražnih naslova iz hrvatske produkcije. Uz filmove i ove godine održat će se radionice i predavanja naziva BAFF Kampus, radionički program za djecu BAFF Kids te after party na kraju svakog dana festivala. Program Festivala većinom će se odvijati u zgradi Prezentacijskog i informacijskog centra Betina ispred kojeg će biti postavljena BAFF Zona. Ona će biti mjesto opuštenog druženja sudionika festivala i publike, uz glazbenu kulisu.
Program i vijesti s BAFF-a mogu se pratiti i na Facebooku BAFF-a  službenim internetskim stranicama festivala www.betinafilmfestival.com