Mjesec hrvatske knjige manifestacija je koja u Hrvatskoj tradicionalno promiče čitanje kao društvenu vrijednost i knjigu kao kulturno dobro, a 2015. godine održavat će se od 15. listopada do 15. studenoga. Ovogodišnji će program proteći u znaku odluke Opće skupštine UN-a koja je 2015. godinu proglasila Međunarodnom godinom svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu.

 

 

  • Tijekom Mjeseca tradicionalno će se provesti natjecanje za mlade čitatelje Nacionalni kviz za poticanje čitanja kojemu je ovogodišnja tema i naslov Putovanja do znanja, a završna dodjela nagrada i priredba Alkemija svjetla = Iskra života održat će se 12. studenoga u 12 sati u Kinu Europa u Zagrebu.

( više detalja možete saznati u NKiC Tisno)

Budući da je odlukom Opće skupštine UN-a 2015. godina proglašena Međunarodnom godinom svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu, u knjižnicama širom Hrvatske organizirana su predavanja i događanja na tu temu, pa će se tako u petak, 23. listopada u svim hrvatskim knjižnicama odvijati akcija cjelodnevnog čitanja pod nazivom “Upali lampicu i čitaj!”.

Narodna knjižnica i čitaonica Tisno organizira čitanje tekstova pod motom “Ono si što čitaš”. Odabrane pjesme i odlomke iz knjiga čitat ćemo u petak, 23. listopada, prijepodne za djecu dječjeg vrtića Spužvica i korisnike Doma za starije osobe Tisno, a od 18 sati za odrasle.