Narodna knjižnica i čitaonica Tisno u suradnji s Obiteljskim centrom Šibenik organizira niz predavanja i radionica za roditelje i djecu. 
Prvo predavanje bit će 31.05.2016. u 18:00 sati na temu:
Ovisnost o igricama, surfanju i društvenim mrežama 
Dipl. soc. pedagog Dražen Škarica
 
 
 
-Radionice su namijenjene osmišljavanju i organizaciji slobodnog vremena u svrhu prevencije ovisnosti. Na radionicama će  biti istaknuta važnost kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, važnost organiziranja i planiranja slobodnog vremena, važnost druženja svih članova obitelji te način odabira zajedničkih sadržaja.
 
-Predugo sjedenje za računalom, smanjeno spavanje i smanjena fizička aktivnost dovode do kronične pospanosti, poremećaja koncentracije, a učestala je i pojava depresije i agresivnosti. Što su djeca mlađa to sadržaj igrica više utječe na njihovo ponašanje
 
-Kako djeca sve više koriste računala i Internet u svakodnevnom životu, stručnjaci su sve više svjesni negativnog utjecaja kojeg imaju na ponašanje mladih. Danas se već govori o ovisnosti o računalu. Ovisni mogu postati o igranju računalnih igrica, o korištenju društvenih mreža, kompulzivnom provjeravanju maila, surfanju (stalnom traženju novih informacija) a kod adolescenata možemo govoriti i o ovisnosti o internetskoj pornografiji.