• 1

Radno vrijeme knjižnice

Ponedjeljak, utorak i petak

8,00-14,00

Srijeda i četvrtak

14,00-20,00

Subota

08,00-12,00

Novosti i najave radionice, predavanja, filmske projekcije...

Prva božićna humanitarna akcija za djecu Dječjeg doma Maestral iz Splita uspješno je završena, darovi su stigli u dječje ručice!
 
 
 
 
 
 
 
 
Ispunili smo sve dječje želje zahvaljujući dobrim ljudima otoka Murtera, ali i jednoj gospođi iz Kutine koja je svoj dar poslala na Tisak. Među brojnim darovima koje su zaželjela djeca i štićenici dječjeg Doma Maestral iz Splita nalazi se i veliki broj božićnih čestitki kao i dodatne božićne vrećice prepune slatkiša. 
Kako bi darovi bili sigurni u transportu, a uz to i lijepo izgledali tete dječjeg vrtića “Spužvica” iz Tisnog u društvu mališana oslikale su velike kutije. Općina Tisno izašla nam je u susret te nam omogućila da za transport ovih darova dobijemo vozača i općinski kombi koji  nas je jutros odveo na cilj. 
Prepuni emocija i još uvijek pod dojmom susreta s djecom, još jednom, najveće hvala svim donatorima i našim volonterima za svaki dječji pogled i osmijeh koji smo danas dobili!
 
Foto galerija
 • IMG_4662
 • IMG_4684
 • IMG_4697
 • IMG_4707
 • IMG_4713
 • IMG_4714
 • IMG_4715
 • IMG_4725
 • IMG_4728
 • IMG_4729
 • IMG_4736
 • IMG_4743
 • IMG_4750
 • IMG_4754
 • IMG_4760

 

Knjižnica online

internet

Korištenje računala i interneta za članove besplatno.

Godina citanja uspravno

Nova izdanja

image

Nužne laži

Dianne Chamberlain

Emocionalno dirljivo, smiono perceptivno. "Nužne laži" su pravi trijumf pripovijedanja.

image

U lovu na sutra

Sidney Sheldon

Povratak heroine Sidneya Sheldona — Tracy Whitney iz djela "Ako postoji sutra"

image

Bijeli Klaun

Damir Miloš

Sedmogodišnjem dječaku čiji su mama i tata po zanimanju klauni, cijeli svijet je siv!

U našoj knjižnici Dnevno, tjedno, mjesečno - za svakog ponešto

Bajkaonica

Bajkaonica je projekt poticanja čitanja i pripovijedanja najmlađima. U našim Bajkaonicama djeci čita i pripovijeda princeza Knjiguljica, a nakon čitanja djeca rade ilustracije bajke koja se čitala.

Knjižnica u Dubravi

Jedna od inovacija koju je Knjižnica pokrenula 2016. godine u Mjesecu hrvatske knjige jest ta da smo doveli knjižnicu u Dubravu kod Tisnog. Želja nam je kao i cilj da i oni koji nisu u mogućnosti možda svako malo doći do naše knjižnice u Tisnom, ipak mogu pročitati dobru knjigu, i uključiti se u aktivnosti koje naša knjižnica nudi.
 

Knjižnica u Domu

Jednom mjesečno čitamo i družimo se sa štićenicima Doma za starije Tisno. 

Likovne radionice

Jednom mjesečno priređujemo likovnu radionicu za djecu, a za odrasle ovisno o interesu. Na radionicama za odrasle bavimo se oslikavanjem na svili ili staklu, tehnikom decoupage, shabby chic, izradom nakita i slično.

Humanitarne akcije

Organiziramo humanitarne akcije u samoj knjižnici, a i i šire. 

 

Večeri poezije

Još jedan projekt poticanja čitanja su večeri poezije u kojima se poezija čita - naglas. Prilikom obilježavanja značajnih datuma za lokalnu zajednicu, u goste zovemo domaće pisce i pjesnike sa našeg otoka.

Izložbe i koncerti

Organiziramo izložbe i koncerte kako poznatih umjetnika tako i amatera, otkrivamo talente, potičemo mlade i stare da pokažu što znaju.

Organiziramo

Tečajevi stranih jezika

U suradnji s učilištem Izvor znanja iz Vodica organiziramo tečajeve stranih jezika u našoj knjižnici.
Trenutno je prijavljeno oko 60 polaznika.

Uskoro opširnije

Mala glumačka skupina "Žvelta"

Cilj ove male glumačke skupine je druženje, približavanje jednih drugima, toleriranje različitosti, podizanje empatije prema drugima. Osim toga i otkrivanje talenata, ostvarivanje...

Opširnije

Književni susreti

U pripremi je projekt „Pisac u gostima“ kojim želimo djeci i korisnicima približiti pisce i knjige. Godišnje ćemo u prostor naše knjižnice na druženje, razgovor i čitanje poezije i proze dovesti tri dječja i tri pisca za odrasle.

Humanitarne akcije

Pridružili smo humanitarnoj akciji Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“. Zato, ne bacajte čepove nego ih donesite u našu knjižnicu.

- Akcija za djecu "Maestrala" 

- Akcija za djecu SOS sela Hrvatska

- Čitam, dam, sretan sam