Novosti

VIRTUALNA KNJIŽNICA TISNO

 

 

Od danas je na mrežnoj stranici dostupna i naša virtualna knjižnica!

7. rođendan nacionalne kampanje Čitaj mi!

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se svake godine da bi se istaknula važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju. Kao datum obilježavanja izabran je rođendan Hansa Christiana Andersena - 2. travnja. Prilika je to i za obilježavanje sedme obljetnice nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja "Čitaj mi!", a osim toga 2. travnja je i Svjetski dan svjesnosti o autizmu.
 

Opširnije...

Dostupan je priručnik: kako maloj djeci objasniti zašto moraju ostati doma?

Profesorica Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci dr. sc. Sanja Tatalović Vorkapić potaknuta pitanjem kako djeci objasniti što se trenutno događa u svijetu, što je socijalna distanca, što je koronavirus i slično, prevela je knjigu na hrvatski jezik. Riječ je o knjizi izv. prof. dr. sc. Shu-Chen „Jenny“ Yen iz Department od Child and Adolescent Studies na California State University pod nazivom „Something Strange Happened in My City“. Izv. prof. dr. sc. Sanja Tatalović Vorkapić prilagodila je i prevela knjigu kao „Nešto se jako čudno dogodilo u mojem gradu“. Knjiga je namijenjena roditeljima, odgajateljima i učiteljima te djeci u dobi od 3 do 8 godina.
U uvodnom dijelu knjige hrvatskog prijevoda stoji: „Ova je knjiga namijenjena roditeljima, odgajateljima i učiteljima kako bi pomogli djeci u dobi od 3 do 8 godina u boljem razumijevanju pandemije korona virusa. Ovo može biti zastrašujuće vrijeme za djecu i ona možda neće moći razumjeti zašto moraju ostati u svojim domovima ili što se zapravo događa u svijetu. Jedan od najboljih načina na koje roditelji, odgajatelji i učitelji mogu pomoći djeci rane i predškolske dobi u suočavanju jest pružanje informacija koje su prilagođene dobi djece i koje im daju osjećaj sigurnosti te na osnovu kojih djeca uče kako se mnogi ljudi snažno bore protiv virusa.“
 
 

Potkategorije

Radno vrijeme

Ponedjeljak i petak
08,00-15,00 sati
 
 
Utorak, srijeda i četvrtak
8,00-19,00 sati
 
 
Subota
08,00-12,00 sati