• 1

Radno vrijeme knjižnice

Ponedjeljak, utorak i petak

8,00-14,00

Srijeda i četvrtak

14,00-20,00

Subota

08,00-12,00

Novosti i najave radionice, predavanja, filmske projekcije...

“Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” je projekt kojim se djecu želi potaknuti da više čitaju i kojim se kod njih želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju. Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!” i traje od 06. do 20. veljače.
 
 
Narodna knjižnica i čitaonica Tisno obilježava ovaj dan organizirajući akciju čitanja i prikupljanja slikovnica pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” na Dječjem odjelu Knjižnice. Prikupljene knjige i slikovnice  proslijedit ćemo potrebitima – dječjim odjelima bolnica u svrhu humanizacije hospitalizacije djece, domovima za djecu, dječjem SOS selu ili nekoj dobrotvornoj organizaciji.
 
Od 14. do 20.  veljače knjižničarke i volonteri čitat će djeci u Knjižnici, u vrtićima, Muzeju betinske drvene brodogradnje, u Baganelovici u Jezerima, u školi…
 
Međunarodni dan darivanja knjiga, koji se obilježava 14. veljače, volonterski je projekt kojim se djecu želi potaknuti da više čitaju i kojim se kod njih želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati.
Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjiga ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače djeci daruju knjigu ili slikovnicu.
 
•U Hrvatskoj oko 1 700 jednogodišnjaka te oko 800 trogodišnjaka nema niti jednu slikovnicu.
(UNICEF-ovo anketno istraživanje provela agencija Ipsos Puls 2012. godine; u istraživanju sudjelovao 1621 roditelj)
 
 
 Kako pojedinci mogu sudjelovati u obilježavanju Međunarodnoga dana darivanja knjiga
 
1. Budući da je cilj akcije širiti zanimanje za čitanje i potaknuti odrasle i djecu da više čitaju prijavite se kao volonter i čitajte s nama!
2. Darujte knjigu ili slikovnicu malenom prijatelju ili rođaku.
3. Ostavite knjigu ili slikovnicu u nekom javnom prostoru u kojemu se okupljaju djeca.
 

Knjižnica online

internet

Korištenje računala i interneta za članove besplatno.

Godina citanja uspravno

Nova izdanja

image

Nužne laži

Dianne Chamberlain

Emocionalno dirljivo, smiono perceptivno. "Nužne laži" su pravi trijumf pripovijedanja.

image

U lovu na sutra

Sidney Sheldon

Povratak heroine Sidneya Sheldona — Tracy Whitney iz djela "Ako postoji sutra"

image

Bijeli Klaun

Damir Miloš

Sedmogodišnjem dječaku čiji su mama i tata po zanimanju klauni, cijeli svijet je siv!

U našoj knjižnici Dnevno, tjedno, mjesečno - za svakog ponešto

Bajkaonica

Bajkaonica je projekt poticanja čitanja i pripovijedanja najmlađima. U našim Bajkaonicama djeci čita i pripovijeda princeza Knjiguljica, a nakon čitanja djeca rade ilustracije bajke koja se čitala.

Knjižnica u Dubravi

Jedna od inovacija koju je Knjižnica pokrenula 2016. godine u Mjesecu hrvatske knjige jest ta da smo doveli knjižnicu u Dubravu kod Tisnog. Želja nam je kao i cilj da i oni koji nisu u mogućnosti možda svako malo doći do naše knjižnice u Tisnom, ipak mogu pročitati dobru knjigu, i uključiti se u aktivnosti koje naša knjižnica nudi.
 

Knjižnica u Domu

Jednom mjesečno čitamo i družimo se sa štićenicima Doma za starije Tisno. 

Likovne radionice

Jednom mjesečno priređujemo likovnu radionicu za djecu, a za odrasle ovisno o interesu. Na radionicama za odrasle bavimo se oslikavanjem na svili ili staklu, tehnikom decoupage, shabby chic, izradom nakita i slično.

Humanitarne akcije

Organiziramo humanitarne akcije u samoj knjižnici, a i i šire. 

 

Večeri poezije

Još jedan projekt poticanja čitanja su večeri poezije u kojima se poezija čita - naglas. Prilikom obilježavanja značajnih datuma za lokalnu zajednicu, u goste zovemo domaće pisce i pjesnike sa našeg otoka.

Izložbe i koncerti

Organiziramo izložbe i koncerte kako poznatih umjetnika tako i amatera, otkrivamo talente, potičemo mlade i stare da pokažu što znaju.

Organiziramo

Tečajevi stranih jezika

U suradnji s učilištem Izvor znanja iz Vodica organiziramo tečajeve stranih jezika u našoj knjižnici.
Trenutno je prijavljeno oko 60 polaznika.

Uskoro opširnije

Mala glumačka skupina "Žvelta"

Cilj ove male glumačke skupine je druženje, približavanje jednih drugima, toleriranje različitosti, podizanje empatije prema drugima. Osim toga i otkrivanje talenata, ostvarivanje...

Opširnije

Književni susreti

U pripremi je projekt „Pisac u gostima“ kojim želimo djeci i korisnicima približiti pisce i knjige. Godišnje ćemo u prostor naše knjižnice na druženje, razgovor i čitanje poezije i proze dovesti tri dječja i tri pisca za odrasle.

Humanitarne akcije

Pridružili smo humanitarnoj akciji Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“. Zato, ne bacajte čepove nego ih donesite u našu knjižnicu.

- Akcija za djecu "Maestrala" 

- Akcija za djecu SOS sela Hrvatska

- Čitam, dam, sretan sam